Основні | |
---|---|
Країна виробник | Угорщина |
Тип спецій | Насіння маку |
Склад | Мак блакитний 100% |
Мак кондитерський – висококалорійна спеція, що складається на 50-60% з жиру, а також містить білки і цукор, тому з насіння в промисловості отримують макове масло, використовуване як в кулінарних цілях, так і у фармацевтичному, миловарному і парфумерному виробництвах. Але в повсякденному житті мак найчастіше застосовується для приготування різноманітних смачних страв. Злегка обсмаженими насінням посипають для краси і смаку хліб, бублики, сухарі. З насіння, попередньо замочених, проварених в сиропі або молоці і перетертих, готують начинки для солодких і несолодких пирогів. А ще з насіння роблять макове «молоко», яке можна вживати як прохолодний напій або використовувати в якості основи для каш, млинців і соусів. Приготувати його дуже легко: необхідно перемолоти 250 г насіння, залити їх 750 мл гарячої води, збити все в блендері і залишити на деякий час. Вийшло «молоко» потрібно акуратно процідити, а макуха чудово підійде для будь-якої начинки.
- Ціна: 105 ₴/кг