Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Виробник | Інтеркорн Корн Просессінг Індастрі |
Упаковка | Пластикове відро |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 1000 г |
Патока - продукт неповного кислотного або ферментативного гідролізу крохмалю. Утворюється як побічний продукт при виробництві цукру і крохмалю. Виділяється два основних види патоки - світла патока (крохмальна, з кукурудзяного, картопляного і іншого крохмалю, вид інвертного цукру), і меляса, чорна патока (буряком-цукрова).
Часто під патокою на увазі різні цукровмісні сиропи крім темної патоки (меляси) і світлої патоки, - глюкозний сироп, мальтозному сиропу, крохмальний сироп і кукурудзяний сироп. У побутовому розумінні під патокою можуть матися на увазі різні види сиропів, не обов'язково отримані в результаті гідролізу крохмалю.
Широко вживається в випічці і, виступаючи як підсолоджувач, в той же час впливає на текстуру випічки, робить її ніжніше і пишніше. Залежно від вуглеводного складу може застосовуватися в різних галузях харчової промисловості і в нехарчової виробництві.
- Ціна: 80 ₴